Naslovna Featured Istaknuto Akcija ”Od srca srcu ” u Novom Pazaru

Akcija ”Od srca srcu ” u Novom Pazaru

akcija-”od-srca-srcu-”-u-novom-pazaru

Povodom Svetskog dana srca, beogradska farmaceutska kuća Dentafarm u saradnji sa Polivalentnom patronažnom službom novopazarskog Doma zdravlja i Apotekarskom ustanovom sprovodi akciju besplatnog merenja pritiska i nivoa šećera u krvi. Akcija ”Od srca srcu” održaće se i sutra u Gradskoj apoteci kod Dečijeg dispanzera.

Novopazarka Hankija Bahović jedna je od onih koji su iskoristili priliku da u Gradskoj apoteci kontrolišu svoje zdravstveno stanje. Zadovoljna je, kaže, akcijom i zahvalna što je na ovaj način otkrila da je vreme da se javi svom izabranom lekaru.

Na vreme uočiti probleme i usmeriti pacijente da se jave izabranom lekaru, prema rečima stručne saradnice Ljiljane Đokić, najvažnija je misija beogradske firme Dentafarm.

”Organizujemo akciju ”Od srca srcu” jer pratimo Dan srca i u ovoj apoteci radimo besplatno merenje pritiska i šećera u krvi. Od Dentafarma Novom Pazaru u saradnji sa državnom apotekom od 8 do 11 h akcija je ovde i sutra, a od 13 i 30 u apoteci Lekamed”, rekla je stručna saradnica Dentafarma Ljiljane Đokić.

Pacijenti koji kupuju test trake za merenje šećera u krvi u Gradskoj apoteci, sve do kraja kalendarske godine imaju mogućnost da aparat dobiju besplatno.

Svetski dan srca obeležava se 29.septembra s ciljem da se skrene pažnja na kardiovaslularne bolesti, iako o srcu treba voditi računa svakodnevno. Ovogodišnji slogan je ”koristi srce.. za sebe, svoje voljene i i za čitavo društvo. Akcija ”Od srca srcu’ u Novom Pazaru trajaće i sutra.

S.Lj.

Exit mobile version