AKCIJA MUPA I POLICIJE ŠPANIJE! Uhapšena krimi grupa zbog proizvodnje i prometa marihuane

BEOGRAD – Nakon višemesečnog zajedničkog rada pripadnika MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Jedinice za organizovani kriminal Nacionalne policije Španije, a pod pokroviteljstvom Evropola, u sinhronizovanoj akciji uhapšeni su u Španiji članovi organizovane kriminalne grupe koji su se, kako se sumnja, bavili proizvodnjom i prometom marihuane.

U ovoj akciji, uhapšeni su A. R. (1975) državljanin Srbije, S. K. (1967) državljanin BiH, D. H. (1965) državljanin Švedske, G. R. (1965), D. R. (1969), I. P. (1967), R.Ð. (1991) državljani Crne Gore.

Kako se sumnja, članovi ove grupe su zakupljivali kuće uglavnom u manjim mestima u španskoj oblasti Taragone.

Na pogodnim lokacijama instalirali su agregate, lampe, klima uređaje, sisteme za navodnjavanje i ostalu opremu koja je neophodna za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

U četiri objekta u kojima su se nalazile ilegalne laboratorije, policija je pronašla 5.400 stabljika marihuane. Takođe, prilikom pretresa kuća i stanova koje su koristili osumnjičeni, pronađeno je 100.000 falsifikovanih evra.

Članovi ove grupe su, kako se sumnja, marihuanu koju su proizveli distribuirali i prodavali kupcima na teritoriji Španije, ali i u drugim zemljama Evropske unije.

Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO