Naslovna Vijesti Akcija “kanta pijeska za Gazu”

Akcija “kanta pijeska za Gazu”

Istanbul- Nakon akcije “kanta leda” koja se brzo proširila svijetom i koja ima za cilj aktualizirati bolest ALS, grupa članova Stranke pravde i razvoja (AK partije) iz Konye je podržala “akciju jedna kanta pijeska” s ciljem skretanja pažnje na patnje Palestinaca koji u Gazi trpe izraelsku agresiju.

Predsjednik Udruženja mladih AK partije u Karatayu Muhamed Said Čelik na konferenciji za novinare, održanoj u vrtu jednog privatnog studentskog doma, izjavio je da su se okupili kako bi skrenuli pažnju na patnju nevinih civila zatrpanih u ruševinama tokom izraelskih napada na Gazu.
Čelik je dodao i da podržavaju akciju “istresi kantu pijeska”  koju je ispred jedne srušene zgrade u Gazi započeo predstavnik IHH-a za Gazu, Mehmet Kaya. Čelik je naglasio i da je međunarodna zajednica indiferentna za dešavanja u Gazi.
Čelik navodi da je stotine nedužnih civila ostalo pod ruševinama zgrada srušenih u izraelskim napadima, dodavši: “Birokrate, umjetnici i poznata lica se utrkuju u podršci akciji koja je započeta u virtualnom  svijetu, ali ne čuju glas nedužnih, glas djece i žena Gaze. Žrtvama bolesti ALS želimo da im Allah podari ozdravljenje. Međutim, želimo da ljudi vide i pokolj počinjen u Gazi. Podrška Gazi je naša obaveza. Nije moguće osjetiti bol naše palestinske braće koji su izgubili živote pod ruševinama, ali ovako želimo skrenuti bar malo pažnje na ovaj zločin”.
Exit mobile version