Naslovna Sandžak Novi Pazar Akcija “Ispravno vozilo- bezbedno vozilo”

Akcija “Ispravno vozilo- bezbedno vozilo”

Policijska uprava u Novom Pazaru najavila je da će od ponedeljka, 24. novembra,  pojačano kontrolisati saobraćaj u akciji “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”, radi veće bezbednosti na putevima tokom zime.

Cilj ove preventivno- propagandne akcije je besplatna provera tehničke ispravnosti vozila, kako bi uočene neispravnosti bile blagovremeno otklonjene i tako se ostvarili preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Tokom akcije, saobraćajna policija će pojačano kontrolisati vozila i vozače, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i ukazivati im na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređаjа zа uprаvljаnje i zаustаvljаnje, uređаjа zа spаjаnje vučnog i priključnog vozilа, pneumаtikа, svetlosno-signаlnih uređаjа i uređаjа zа pogon nа sаbijeni ili tečni gаs kаo i poštovаnjа prаvilа sаobrаćаjа.

Akcija, koja će trajati do 29. novembra, u periodu od 7 do 20 sati, biće organizovana u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila. Saobraćajna policija će po završetku akcije obavljati pojačanu kontrolu ispravnosti vozila, uz dosledno sankcionisanje prekršaja i isključivanja iz saobraćaja tehnički neispravnih vozila

Exit mobile version