Naslovna Vijesti Hronika Akcija “Grom”: Uhapšeno 250 dilera na 900 lokacija, udar i na huligane

Akcija “Grom”: Uhapšeno 250 dilera na 900 lokacija, udar i na huligane

405469_centralni-zatvor230913ras-foto-petar-markovic-2_f

Jutros u 6 časova, na osnovu naloga donetog na sednici Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, kojom je predsedavao Aleksandar Vučić, započeta je sinhronizovana jednodnevna operativna akcija pod radnim nazivom „Grom“ u kojoj se, na teritoriji svih 27 policijskih uprava, privode pripadnici organizovanih kriminalnih grupa koji se bave distribuciojm droge, potvrđeno nam je od strane Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je danas da je u akciji demonstrirano potpuno jedinstvo policije, tužilaštva i pravosuđa i da je jedna od karakteristika akcije to što su pronađene veće količine heroina od marihuane.

Prema njegovim rečima, cilj akcije je bio da se na osnovu prijava i građana ukaže javnosti na one koji truju našu decu. Kako je rečeno, policija je upala na 900 lokacija, a do sada je u akciji “Grom” uhapšeno 250 dilera.

Veljović je istakao da u akciji učestvuje nekoliko hiljada policajaca i da je bitno da ni jedna informacija nije procurela. Prema njegovim rečima i današnja akcija je pokazala da policija može da odradi svaki zadatak i obezbedi mir i sigurnost.

Veljović je dodao i da su zaplenjene i velike količine oružja i municije kao i veliki broj automobila, a da je u Novom Pazaru uhapšena osoba za kojom se zbog ubistva tragalo duže vreme.

– Uhapšen je i veliki broj ekstremista – rekao je Veljović.

Prema njegovim rečima, planirano je da ovo bude jednodnevna akcija. Zaključak Biroa je da zaživi služba koja će se baviti borbom protiv droge.

– Bitni su nam glavni dileri i zato nam je bitna ta služba. Uhapšeni su delovi navijačkih grupa, rekao bih huliganskih. U Lazarevcu je izvršen pretres na 17 lokacija i ponađena je droga. U popodnevnim časovima ćemo znati tačne podatke. Najveći efekat u Novom Sadu, gde je pronađeno 5 kg heroina. Mi želimo da utičemo preventivno kada su u pitanju deca – naglasio je Veljović.

U Lazarevcu se pretresi obavljaju i sada.

– Niko u akciji neće biti zaštićen, bez obzira ko je i šta je – rekao je Veljović.

On je istakao i da je lično dobijao prijave građana u vezi onih koji diluju drogu, a da su te prijave isto dobijali kabinet ministra unutrašnjih poslova i Biro za kordinaciju službi bezbednosti, tako da su akciju inicirali sami građani.

sandžakhaber / izvor: blic.rs

Exit mobile version