Akcija dobrovoljnog davanja krvi 8. Juna u Novom Pazaru

Institut za transfuziju krvi Srbije i grad Novi Pazar pozvali su građane da se u utorak 9. juna priključe akciji dobrovoljnog davanja krvi u Pešačkoj zoni. Dan ranije, akcija će biti sprovedena u Tutinu, a kada je o našem gradu reč, podrška ovakvim akcijama je tradicionalna.

„Prema statistici, saradnja novopazarskog odseka za transfuziju sa Institutom je fantastična. Ovakve akcije sprovodimo zbog svih građana, jer se nikada ne zna kome dragocena tečnost može biti potrebna. Nastavićemo sa pružanjem svih oblika podrške jer je reč o aktivnostima koje mogu spasiti nečiji život“, poručio je član Gradskog veća zadužen za pitanje zdravstva i socijalne politike, Fevzija Murić.

Da nije dobrovoljnih davalaca krvi, naša zemlja bi na godišnjem nivou gubila čitav jedan grada od stotinak hiljada stanovnika. Otuda je akcija motivacije dobrovoljnih davalaca i upoznavanje sa neophodnošću odzivu ovakvim akcijama, jedna od misija Instituta za transfuziju krvi Srbije.

U ovu akciju uključeno je preko 60 gradova i opština pa se, po rečima Zorana Subotića, očekuje da će biti oboren rekord iz 2014. od 227 000 prikupljenih jedinica. Akteri sastanka i promoteri važnog događaja pozvali su predstavnike medija, naročito onih koji deluju na lokalnom nivou, da daju doprinos promociji ovog humanog koraka.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO