Akcija čišćenja rijeke Raške u organizaciji sportskih ribolovaca Novi Pazar

Proteklih dana, članovi Gradske organizacije sportskih ribolovaca iz Novog Pazara sproveli su akciju čišćenja gornjeg toka rijeke Raške. Elvir Hodžić, predsjednik organizacije, podijelio je rezultate ove akcije putem društvenih mreža, zahvalivši se svima koji su se odazvali i učestvovali u ovoj važnoj inicijativi.

„Danas smo imali akciju čišćenja gornjeg toka rijeke Raške. Nekolicina nas se odazvala pozivu, iako na Facebooku imamo puno dušebrižnika koji se bore za ljepši i čišći grad, ipak sam shvatio da su to uglavnom akcijaši iz fotelje i pored kompjutera,“ napisao je Hodžić u svojoj objavi.

Iako je odziv bio manji od očekivanog, ovi volonteri su uspjeli završiti planirani dio posla, uklonivši značajnu količinu otpada iz rijeke i sa obale. Na fotografijama prikazani su volonteru sa alatima za čišćenje dok marljivo radi u vodi, a na drugima je zabilježeno stanje obale prije i poslije akcije, s crnim vrećama punim smeća koje je prikupljeno tokom akcije.

„Ovo neće biti naša posljednja akcija za ovu godinu, imat ćemo ih još nekoliko,“ najavio je Hodžić, pozvavši sve građane da se aktivnije uključe u buduće aktivnosti i doprinesu očuvanju prirode.

Uz optimističnu poruku „Bistro i pošteno na vodi“, akcija je završena uspješno, a ribolovci nastavljaju borbu za čišću i ljepšu okolinu.

Fotografije govore o upornosti i posvećenosti ovih aktivista, ali i ukazuju na važnost podizanja svijesti o problemu zagađenja rijeke, koja predstavlja vitalni dio ekosistema Novog Pazara i šireg regiona. Fotografije pogledajte ispod teksta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO