Naslovna Sport Fudbal Ajlan Arifović iz Minhena odbio Srbiju, želi u BiH

Ajlan Arifović iz Minhena odbio Srbiju, želi u BiH

Ajlan Arifović 16-godišnji talentovani igrač započeo je svoju nogometnu karijeru još kao mali u SC Munchen i njegov ogromni talenat zapazili su skauti Bayerna, te ga zovu u svoje redove, čiji je član već skoro četiri godine i trenutno igra za Bayern U-17. Ovaj talentovani nogometaš već je tri puta odbio poziv Srbije,jer kako kaže želi igrati samo za BIH.

Bio bih sretan da zaigram za reprezentaciju BIH iako trenutno nemam BiH pasoš,ali ljudi u našoj Ambasadi u Frankfurtu obećali su mi pomoći u tom da dobijem pasoš i tako ispunim svoj san da zaigram za BIH,,kaže mladi Arifović koji je porijeklom iz Sjenice.

Visok je 185 cm, igra na poziciji defanzivnog igrača, najčešče lijevog beka, stopera ali i zadnjeg veznog i na svim pozicijama se odlično snalazi.
Brigu o Ajlanu vodi majka Fazila, jer je njegov otac stradao u saobraćajnoj nesreći 2001 godine,koji je također bio nogometaš. Njegov otac je sanjao,da mu sin jednog dana zaigra za Bayern,ali nažalost nije dočekao da ga gleda,ali mu je Ajlan ispunio snove i nada se da će uskoro ispunit svoj san da igra za BIH,a i san svog rahmetli oca koji je želio pored Bayerna da mu sin igra i za reprezentaciju BIH.

Exit mobile version