Ahmed Mavrić na Omladinskom šampionatu Evrope u boksu

NOVI PAZAR – Omladinski šampionat Evrope u boksu na programu je od 13. do 24. oktobra u Budvi, a u sastavu reprezentacije Srbije biće i Novopazarac Ahmed Mavrić, kojeg su danas ugostili čelnici gradskog Sportskog saveza.

“Trenirao sam dva puta dnavno s trenerom sa Kube, a pomagao je i Sedad Bukvić. Zahvalio bih selektoru Nenadu Vasliljeviću i nadam se da ću opravdati poverenje, kao i pazarskom Sportskom savezu, koji mi je pomogao da odem na veliko takmičenje”, rekao je Mavrić.

Doskorašnji član kluba Mladost Sandžak, a sada adut Novog Pazara nastupiće u kategoriji do 80 kilograma.

U ovdašnjem Sportskom savezu ističu da je Novi Pazar grad koji ima možda i najbolje uslove za razvoj boksa u Srbiji.

“Boks je u usponu. Tu je trener sa Kube, uz kojeg su momci mnogo napredovali. Mavrić je talentovan takmičar i radnik. U gradu imamo još dobrih boksera, poput Džejlana Toskića, koji juri zlato na šampionatu države u Šapcu”, ocenio je generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Predsednica gradskog Sportskog saveza Amela Terzić izrazila je zadovoljstvo jer će još jedan mladi sportista iz Novog Pazara biti učesnik kontinentalnog prvenstva.

“Drago mi je da imamo dobre boksere. Uspesi svih mladih sportista su i naši, ali ne želimo da im stvaramo pritisak jer vreme radi za njih i tek treba da napreduju. Bitno je da uz sebe imaju dobru ekipu, s obzirom da iza svakog uspešnog sportiste stoji tim”, navela je Terzić.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO