Bokseri kluba Mladost Sandžak Ahmed Mavrić i Imran Mašović nastupiće na Omladinskom prvenstvu Srbije, koje je na programu od 24. do 27. juna u Čačku.

Mavrić, koji se atraktivnim nastupom nedavno predstavio i u Regionalnoj ligi u dresu Crvene zvezde, otišao je u kategoriju više, kako se ne bi ukrstio sa klupskim kolegom Mašovićem.

On je naveo da ima velike ambicije u konkurenciji boraca lakših od 81 kilograma.

“Ovo je za mene dosta važno takmičenje. Dobro sam pripremljen. Radili smo dva puta dnevno s trenerima Izetom Lukačem, Abasom Rašljaninom i Edinom Mavrićem, dok mi je u teretani mnogo pomogao Senad Pružljanin. Nadam se najboljem rezultatu”, rekao je Mavrić.

Mašović beleži sve bolja izdanja u ringu, a boriće se u svojoj standardnoj kategoriji do 75 kilograma.

“Očekuje me prvo veliko takmičenje. Imali smo savršene uslove za trening, ali ništa ne bi moglo da se realizuje bez naših trenera. Ahmed mi je mnogo pomogao jer ima mnogo više iskustva, koje je preneo na mene. Verujem da ćemo se vratiti s medaljama”, kazao je Mašović.

Za fizičku pripremu boksera kluba Mladost Sandžak zadužen je Abas Rašljanin, koji je izrazio očekivanje da će se Novopazarci u Čačku predstaviti u naboljem svetlu.

“To je, ipak, jako takmičenje i ne zavisi samo od njih. Nema uspeha bez dobre fizičke pripreme jer može da se desi da Mavrić i Mašović imaju po četiri meča u četiri dana. U prethodnom periodu dosta smo uradili i nadam se da će njih dvojica da stignu do nedeljnih finala”, rekao je Rašljanin.

M. Minić