Naslovna Sandžak Novi Pazar Agušević: Pomažemo siromašne, bez obzira na nacionalnost

Agušević: Pomažemo siromašne, bez obzira na nacionalnost

Novi Pazar – Fondacija Hadži-Nadžija Karabegović Agušević povodom predstojeće Nove godine realizuje uobičajenu akciju pomoći siromašnijim građanima. Kao što je ustaljena praksa Fondacije pomoće se odgleda u distribuciji paketa sa osnovnim životnim namirnicama.Ovu pomoć i pakete koji sadrže namirnice i sredstva za higijenu dobiće 150 porodica.

“Na ovaj način Fondacija HNK u prosjeku realizuje svakog drugog mjeseca, a na njenom spisku su najsiromašniji građani koji dobijaju pakete bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost”, kaže predsjednik Fondacije Hadži-Nadžija, Ruždija Agušević.

Sredstva za namirnice i pakete koji su težine do 15 kilograma, dijelom su obezbjeđena su iz zaliha Fondacije, a jednim dijelom od sredstava savjesnih građana, koji redovno uplaću novac na račun fondacije.
“Donirani novac se ne daje na ruke, već se uplaćuje na račun. Imamo dva računa jedan u Findomestic a drugi u Halk banci. Pomoć dobijaju svi manje imućni bez obzira da li su Albanci, Srbi ili Bošnjaci”, kaže Agušević.

Kako je najavljeno, naredne nedjelje Fondacija Hadži–Nadžija Karabegović Agušević organizovaće donatorsku večeru za sve imućnije ljude i privrednike koji svojim novčanim prilozima žele pomoći narod u Siriji.

Kako kaže Agušević namirnice i pomoć bi se preko Turske dopremile ljudima koji žive u gradu Halepu i naglašava da su već neki privrednici pristali da budu donatori ali i da su dobrošli svi koji žele da učestvuju.

Exit mobile version