Agencija: Krivična prijava protiv Seada Ljajića

Novi Pazar – Agencija za borbu protiv korupcije podnela je krivičnu prijavu protiv direktora Ekonomsko-trgovinske škole Seada Ljajića zbog sumnje da nije prijavio ili je dao lažne podatke o imovini, saopštila je ta institucija.

“Agencija je 29. decembra 2017. godine podnela krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru protiv Seada Ljajića zbog postojanja osnova sumnje da je kao javni funkcioner izvršio krivično delo propisano članom 72. Zakona o Agenciji”, navodi se u saopštenju dostavljenom radiju Sto plus.

Članom 72. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije propisana je kazna zatvora od šest meseci do pet godina za “funkcionera koji ne prijavi imovinu ili daje lažne podatke o imovini, u nameri da prikrije podatke o imovini”.

Ukoliko bude osuđen na kaznu zatvora, Ljajiću će prestati funkcija direktora i biće mu zabranjeno sticanje javne funkcije u roku od 10 godina od pravosnažnosti presude.

Podsećamo da je ovo treća mera koju je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula u vezi sa Ljajićem.

Prvo je u oktobru 2016. godine donela preporuku za njegovu smenu sa mesta direktora zbog sukoba interesa, a onda je pre tri meseca najavila da će izvršiti vanrednu proveru njegove imovine i prihoda.

izvor: stoplus.com

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO