Agencija češlja imovinu direktora Ekonomsko-trgovinske škole u Novom Pazaru

Novi Pazar – Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je vanrednu kontrolu imovine i prihoda direktora Ekonomko-trgovinske škole u Novom Pazaru Seada Ljajića.
Na sajtu Agencije je objavljen spisak 14 funkcionera čiju imovinu i prihode ova institucija vanredno proverava, a u tabeli je navedeno da je kontrola Ljajićeve imovine još uvek u toku.


Vanredna provera pokreće se po službenoj dužnosti kada postoje relevantne informacije i podaci koji ukazuju da postoje nesaglasnosti u prijavljenom i realnom stanju imovine i prihoda.


Kao direktor ove srednje škole Ljajić mesečno prima 56.912 dinara, a u imovinskoj karti je prijavio da je vlasnik trosobne kuće od 88 kvadrata koju je stekao kupovinom i poslovnog prostora od 485 kvadrata koji je, kako je naveo, nasledio.


Vlasnik je automobila marke Mercedes proizvedenog 2008. godine.


U imovinskoj karti direktora Ekonomsko-trgovinske škole se navodi i da ima ušteđevinu.


Podsećamo da je Agencija za borbu protiv korupcije donela konačno rešenje kojim se preporučuje njegova smena sa mesta direktora zbog sukoba interesa i kršenja Zakona o Agenciji za borbu protiv korpucije.


U odluci Agencije, koja je objavljena u februaru ove godine, konstatuje se da je Ljajić prekršio zakon jer je zaposlio decu člana Školskog odbora Ismihane Murtezić, Aldinu i Aldina.

Izvor: stoplus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO