Naslovna Mobile Auto AFERIM KUBUROVIĆEVA! Od Ministarstva pravde šest miliona dinara za kupovinu saniteta za...

AFERIM KUBUROVIĆEVA! Od Ministarstva pravde šest miliona dinara za kupovinu saniteta za Novi Pazar!

Novi Pazar – Novopazarska Opšta bolnica dobila je od Ministarstva pravde šest miliona dinara za kupovinu sanitetskog vozila za transport ugrožene novorodjenčadi, Novac se dodeljuje na osnovu konkursa za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, takozvanog oportuniteta. Dobitnici ovog konkursa, osim novopazarske Bolnice su još 96 zdravstvenih i socijalnih ustanova, škola, ustanova kulture, i verskih objekata.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je ocenio da je ovo potvrda da se razmišlja o unapređenje zdravstvene zaštite u Srbiji, jer je među dobitnicima finansijskih sredstava 19 zdravstvenih ustanova. On je istakao da su dva najsavremenija vozila idu u niški Klinički centar i Opštu bolnicu Novi Pazar.
‘’U pitanju su sanitetska vozila sa kompletnom opremom za prevoz prevremeno rođenih beba. To je osnov da se takvim bebama da šansa da dođu do institucija u kojima može da im se pruži adekvatna pomoć’’, rekao je Lončar.
Dobitnicima konkursa ugovore je uručila ministarka pravde Nela Kuburović. Ona je podsetila da je Ministarstvo pravde u martu ove godine raspisalo konkurs o dodeli sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, oportuniteta. Ona je rekla da je ukupan iznos sredstava nešto više od 350 miliona dinara, od čega su najveći deo dobile zdravstvene ustanove.
Medju dobitnicima sredstava su i manastir Sopoćani, koji će za projekat „Sopoćani- zidno slikarstvo i štukatura” dobiti 11, 4 miliona dinara, kao i Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu iz Priboja, koje će za projekat „Život dostojan čoveka” dobiti 1, 2 miliona dinara.

Exit mobile version