AFERA ŠUMAR! Da li je nameštaj za kabinet predsednika stigao u opštinu dva dana pre kraja tendera ?!

Prijepolje – Prema rečima radnika dobavljača ali i zaposlenih u opštini stigla su radni stolovi, dve fotelje, predsednikov sto i stolice.

Tragom ove vesti pokušali smo da dobijemo odgovor od predsednika opštine Dragoljuba Zindovića, ali nam je on drsko odgovorio da je danas neradni dan, da je na vikendu i da nije u Prijepolju, nakon čega je prekinuo vezu. 

Sandžakhaber saznaje da je tenderska dokumentacija podrazumevala da preduzeće ima svog “šumara” što je veoma simptomatično i što svedoči da je tender unapred dogovoren.

Pokušali smo da dobijemo izjavu i od odgovornog lica za sprovođenje tendera Aleksandra Vujičića ali on nije odgovarao na brojne telefonske pozive i SMS poruke.

Pozvali smo i dobavljača gde nam je radnik preduzeća rekao da su stolovi , konferencijski sto i dve fotelje isporučeni danas i da je u toku montaža.

Inače javna nabavka za kancelarisjki nameštaj kojim se renoviraju predsednikov i još neki kabineti nove vlasti završava se u ponedeljak 22. avgusta kada je do 13 časova rok za dostavljanje ponuda. Kako stoji u konkursnoj dokumentaciji javno otvaranje ponuda zakazano je za isti dan u 13 i 15 časova.


                            Kamion i radnici dobavljača
Ako je to tako pitamo se kako je moguće da se sve uradi pre kraja tendera i otvaranja ponudu, da li se radi o nameštenom tenderu, i da li u ovom slučaju treba da reaguju državni organi ??
Vlanik Univera: Nameštaj su promotivni primerci
U redakciju Glasa zapadne Srbije javio se Milovan Petrović vlasnik “Univera” preduzeća koje je danas isporučilo kancelarijski nameštaj za predsednikov kabinet. On je rekao da je sav nameštaj koji je isporučen ustvari promotivni primerak i da oni to neće naplatiti ni jedan dinar “Sramota je da predsednik sedi na pohabanom nameštaju, i mismo poklonili nameštaj koji je urađen sa najsavremenijom tehnologijom. To isto smo uradili pre nekoliko godina bivšoj vlasti” kazao je Petrović. On je dodao da je taj poklon sitnica za njegovo preduzeće i njega, budući da uživa veliki ugled kao počasni građanin Prijepolja, a i šire. On nas je zamolio da oko toga ne dižemo bespotrebnu paniku.
GZS

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO