AFERA SNIMAK 200.000,00 E IZUS! Progovorio Mavrić: Prete mi, snimci su autentični, snimali su me krijući! Dolazio je Muhamed Zukorlić sa još dvojicom…

Novi Pazar – U večerašnjem Dnevniku RTV Novi Pazar, bivši imam IZUS Džemail Mavrić, koji je učesnik Afere 200.000,00 evra Islamske Zajednice, koja je uzdrmala Sandžak rekao je šta se sve dešavalo u aferi a govorio je i o pretnjama kojima su izloženi on i njegova porodica. Mavrić je rekao da su snimci koje je snimila RTVNP autentični.

Mogu da kažem, što se snimaka tiče, priznaću istine da od bola i uznemirenosti nisam ih do kraja pregledao ali ono što sam čuo to je to što jeste, u delu gde ja govorim to je ono što jeste. Sastanak jeste organizovan u jutarnjim satima, od toga ima više od dve godine, nisam bio obavešten o snimanju a to smatram licemerstvom. Jer, pozvati nekog na sastanak gde se rešavaju problemi a to se snima… to je licemerstvo. Radi se o tome snimam te špijunski da bih te imao u ruci” rekao je Mavrić RTV-u.
Na ptianje novinara zašto su ga snimali Mavrić je rekao da se verovatno radi o nepoverenju a pre svega da bi jednostavno taj snimak koristio kao jednu vrstu ucene a on nije jedini rekao je Mavrić.

On je govorio i o kreditima i navodnom falcifikovanju dikumenata kaže da je bio imam i da nije mogao da falcifikuje pečate i ostalo te naveo da su stvari izmišljene i kaže da je u celoj priči on nevin i da je žrtva.
Pare kdo mene nisu, gde su otišle nemam dokaza. IZUS je institucija a bio sam spreman da sve to prihvatim i bio sam ubeđen da je tako najbolje. Ali ljudi koji se kriju iza IZS su nešto drugo kazao je on.
Mavrić kaže da mu se puno prijeti u poslednje vreme i izneo detalj kada je počela priča i da je kod njegove kuće dolazio brat Muamera Zukorlića, Muhamed Zukorlić sa još dva čoveka i tražili od njega određene informacije rekao “da će ga odvesti u određenu njima znanu zemlju, gde ću ja biti u ropskom odnosu i trebati da radi za onoga ko mu pomogne i da novac, biće mi oduzeta dokumenta imaću samo da jedem i da pijem i rekao mi na kraju da sam ja osoba kojoj treba tutor” navodi Mavrić.
O svojoj odgovornosti kaže da je kriv jedino što je ćutao jer je doteran do dna i do zida i da je zbog toga odlućio da progovori. On je pozvao Tužilaštvo da mu stane u zaštitu i rekao da će otkriti sve!

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO