Naslovna Featured Istaknuto AEK i OPAP Arena će večno pamtiti Gaćinovića: Sin trenera Novog Pazara...

AEK i OPAP Arena će večno pamtiti Gaćinovića: Sin trenera Novog Pazara prvi strelac na novom stadionu Atinjana (VIDEO)

aek-i-opap-arena-ce-vecno-pamtiti-gacinovica:-sin-trenera-novog-pazara-prvi-strelac-na-novom-stadionu-atinjana-(video)

Sin trenera fudbalera Novog Pazara Vladimira Gaćinović, Mijat koji je i verni navijač Novog Pazara i uvek zdušno bodri novopazarce, blista u ekipi grčkog AEK-a.

Fudbaleri AEK-a posle 19 godina imaju svoj stadion. Vratili su se u zapadni deo Atine i odigrali prvi zvaničan meč na OPAP Areni, a šou je ukrao Mijat Gaćinović. Srpski fudbaler je bio dvostruki strelac u ubedljivoj pobedi nad Jonikosom, kojom je na najbolji način otvoreno velelepno zdanje u glavnom gradu Grčke – 4:1. Tako će Gaćinovićevo ime ostati upisano u istoriji novog stadiona kao strelca prvog pogotka u zvaničnim mečevima.

Mijat Gaćinović je letos stigao u AEK iz Hofenhajma u transferu teškom 1.000.000 evra (plus 30 odsto od naredne prodaje). Večeras je postigao svoje prve golove u novom klubu i prve još od 2020. godineu zvaničnim mečevima kada je bio strelac u grupnoj fazi Lige Evrope kao član nemačkog tima (bio mu je to i jedini pogodak za tim iz Zinshajma). Bolji trenutak da probije led nije mogao da odabere.

Atinjani su tako došli do četvrtog trijumfa u sezoni (dva poraza), pa posle šest kola gledaju u leđa samo vodećem Panatinaikosu koji je perfektan. Jonikos je idealan bio idealan rival za premijerno izdanje AEK-a na novom stadionu, pošto je susret dočekao na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, pa se očekivani nije pomakao.

Već u šestom minutu je Gaćinović fantastičnim udarcem duboko urezao svoje ime u temelje nove AEK-ove arene. Pokušao je spoljnom da ubaci loptu pred gol rivala, odbrana Jonikosa ga je izblokirala, ali je pokupio odbitak i odmah uputio šut. Uradio je to fantastično, golman gostiju je bio potpuno nemoćan, pa je paradom samo ulepšao majstoriju srpskog fudbalera.

Garsija je srednom prvog poluvremena duplirao prednost sastava Matijasa Almeide, pa se na odmor otišlo sa 2:0. Samo 20 minuta je AEK-u bilo potrebno da u nastavku udvostruči prednost. Najpre je Serhio Arauho povisio na 3:0 u 62. minutu, a onda je ponovo na scenu stupio Gaćinović.

Centrirao je švedski internacionalac Elijason sa desne strane, lopta je došla do srpskog fudbalera na drugoj stativi, koji efektnim udarcem stavlja tačku na okršaj šestog kola. Tek u poslednjim sekundama utakmice Eleftarijadis je uspeo da postigne utešni pogodak za gostujuću ekipu.

indeksonline.rs/mozzartsport.com

Exit mobile version