Novi Pazar – Predstavnici libijske dijaspore Srbiji potražuju od reis-ul-uleme Islamske zajednice u Srbiji Adema Zilkića 125.000 evra, koje su mu, na osnovu ugovora koji „Sandžakhaber“ ekskluzivno objavljuje, još u avgustu prošle godine isplatili da bi im on organizovao odlazak na hadžiluk u Saudijsku Arabiju.

Međutim, Zilkić ni do današnjeg dana nije organizovao hadžiluk za 40 Libijaca, iako je prema slovu ugovora bio dužan da im do kraja 2014. godine obezbedi saudijske vize, što je razgnevilo ove ljude. Oni će, kako saznaje „Sandžakhaber“, pravdu potražiti na sudu.


U dokumentima koje „Sandžakhaber“ ekskluzivno objavljuje, Zilkić je priznao i svojeručno potpisao da je od ljudi iz libijske dijaspore primio 125.400 evra kako bi organizovao odlazak na hadžiluk za 40 punoletnih hodočasnika i jedno dete. Primopredaja većeg dela pomenute sume, odnosno 107.400 evra obavljena je u Ambasadi Libije u Srbiji 21. avgusta 2014. godine, dok je avans od 18.000 evra Zilkiću isplaćen sedamnaest dana ranije.

Prema sopstvenom priznanju, Zilkić je uzeo po 3.100 evra za punoletne hodočasnike i 1.200 evra za jedno dete, a prema ugovoru koji je svojeručno potpisao, bio je dužan da obezbedi povratne avio karte od Beograda do Džede za sve hodočasnike, ritualnu odeću – ihrame za sve muškarce, obred hadžiluka za sve, kao i boravak u hotelu „Hajat“ u Meki i hotelu „Haram“ u Medini.

 

DOKUMENTA MOŽETE POGLEDATI ISPOD

dokument 1   dokument 2dokument 3