Adem Ljajić poklonio loptu Premijeru Vučiću – Foto

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dočekao je srpske fudbalere po dolasku iz Elbasana, gde su u četvrtak uveče pobedili Albaniju sa 2:0.  
Premijer je od kapitena Branislava Ivanovića dobio dres na poklon, a od junaka pobede u Elbasanu Adema Ljajića loptu, dok je zamenik kapitena Aleksandar Kolarov poklonio dres ministru sporta Vanji Udovičiću.

  
‘Orlovi’ su još ranije ostali bez šanse za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, a Vučić im je poručio da je pobeda nad Albanijom učinila naš narod srećnim i ponosnim.

“Jedino što je Srbija očekivala bilo je da se borite za njenu zastavu i vi ste to uradili, uspeli ste da ujedinite Srbiju, nikakvu računicu niste imali, nikakvim se nesportskim metodama niste služili i zaista sam zadovoljan i srećan zbog vaše pobede”, rekao je Vučić, “U četvrtak uveče je cela Srbija bila ujedinjena, svi smo ponosni i radosni zbog vaše pobede, zbog toga koliko ste borbenosti pokazali na terenu. Doneli ste odgromnu radost Srbiji, Republici Srpskoj, posebno Kosovu i Metohiji, svim građanima Srbije, ne samo Srbima, svi su se radovali. Vratili ste veru u sport, nikakvim se nesportskim metodama niste služili i srećan sam zbog toga”.

Vučić je takođe naglasio da se od fudbalera očekuje da u narednim kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji ostvare plasman i da je uveren kako tamo niko neće imati veću podršku od njih.

“Naše firme već su angažovanje na izgradnji i rekonstrukciji stadiona u Rusiji, bilo bi važno da to ne propustimo”, poručio je premijer, koji je dodao da je siguran da će fudbaleri imati veliku podršku naroda i još jednom naglasio da su pokazali kako se pobeđuje u najtežim okolnostima, a da će svi gledati da ih kopiraju.

Premijer je pozvao građane da dođu na utakmicu s Portugalom u nedelju i ponovo pruže podršku nacionalnom timu.

“Vi ste velike zvezde i junaci našeg naroda, uživajte u toj pobedi i molim vas da se i svaki drugi put kad igrate za Srbiju borite. Nekada ćete pobediti nekada iztgubiti, ali narod samo traži da se borite i dajete sve od sebe”, poručio je Vučić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO