Naslovna Sport Fudbal Adem Ljajić i Stevan Jovetić uništili Inter ( Video )

Adem Ljajić i Stevan Jovetić uništili Inter ( Video )

 

 Adem Ljajić i Stevan Jovetić  uništili Inter sa po dva gola, od kojih je prvi Jovetićev bio fudbalska majstorija 

Jesenas je Partizan bio u grupi Lige Evrope sa Interom i doživeo dva poraza. Ono što nisu uspeli aktuelni partizanovci, jesu dvojica bivših. Nekadašnje perjanice crno-belih Stevan Jovetić i Adem Ljajić su večeras bili Interovi dželati u velikoj pobedi Fiorentine nad Neroazurima od 4:0!

Viola je bukvalno razbila Inter! U okršaju direktnih rivala za mesto koje vodi u Ligu šampiona, Fiorentina je na krilima dvostrukih strelaca Ljajića i Jovetića unitšila slavne goste sa Đuzepe Meace i prišla im na bod zaostatka, a Milanu i Laciju na dva.

Montela je očitao trenerku lekciju Stramaćioniju. Sve je iznenadio prelaskom iz svoje omiljene 3-5-2 formacija na 4-2-3-1 gde je pojačao i odbranu i napad verujući u vezni red.

Od početka meča, Viola je dominirala, pa je Handanović branio udarce Jovetića i Borhe Valera. Ali, u 13. minutu mu nije bilo spasa kada je Ljajić izbegao ofsajd zamku i udarcem glavom sproveo cenatršutPaskvala u mrežu. Potom je usledio i najlepši momenat meča. Jovetić je primio loptu na ivici šesnaesterca, nekako se okrenuo i “savio kiflu” u suprotan gornji ugao gola skamenjenog Handanovića. Majstorija kapitena Viole!

Jedinu šansu za Inter je imao njen bivši igrač i naš reprezentativac Zdravko Kuzmanović čiji šut sa 16 metara je prošao zamalo pored gola.

Gde su stali u prvom, Jovetić i Ljajić su nastavili u drugom poluvremenu. Terorisali su odbranu Intera. Posle aposlutno prelepe asistencije petom Alberta AkvilanijaJovetić je povisio na 3:0. Onda je red došao na Ljajića. Slično kao Jovetić je sa ivice kaznenog prostora pogodio suprotan ugaoHandanovićevog gola, kojem opet nije ostalo ništa drugo nego da pogledom isprati kako lopta ide u mrežu.

Debakl Intera je uspeo da ublaži Antonio Kasano prelepim golom u finišu meča.

Za Fiorentinu su odlično odigrali i srpski internacionalac Nenad Tomović na poziciji desnog beka, kao i još jedan bivši partizanovac Stefan Savić na poziciji štopera. Kuzmanović je odigrao ceo meč za goste i bio jedna od retkih svetlih tačaka, dok Stankovića nije bilo ni na klupi.

Zanimljivo, bio je ovo i prvi meč posle marta 2010. godine, koji je gazda Fiorentine Dijego Dela Valegledao uživo na stadionu Artemio Franki.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TVXhtmhWqtc

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OcOGaXVUJlk

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eqj7MlVy5nI

 

Exit mobile version