Naslovna Sport Fudbal Adem Ljajić: Dolazim!

Adem Ljajić: Dolazim!

Pala je i zvanična potvrda da se Adem Ljajić konačno vraća u nacionalni tim Srbije gde mu je po fudbalskim kvalitetima svakako mesto!

Povratak među „orlove“: Adem Ljajić | Da će as Rome, kojeg je bivši selektor Mihajlović izbacio iz reprezentacije jer je odbio da peva himnu, biti na spisku putnika za Dablin, za prijateljski meč sa Ircima (5. mart, 20.45), potvrdio je Ljubinko Drulović, vršilac dužnosti selektora.

– Ljajić je igrač koji u prošlosti nije bio pozivan, ali sam rešio da mu pružim šansu. On je kao i Nemanja Gudelj budućnost srpskog fudbala, a svojim igrama i ponašanjem na terenu mora zaslužiti da bude deo ekipe koja će se kroz kvalifikacije boriti za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Što se Gudelja tiče, on je polivalentan igrač, dobro igra u Holandiji i zaslužio je poziv – izjavio je Drulović i tako pokazao da su mu fudbalske veštine bitnije od glasovnih sposobnosti, što nije važilo za Mihajlovića.

Iako se još nije ni čuo ni video sa Ademom, Drulović je potvrdio da je Ljajić rado prihvatio da ponovo nosi najdraži dres.

ljubinko

 

Ne traži sluhiste: Ljubinko Drulović

– Nismo se čuli, ali se Adem javio portparolu Boškoviću i to je rešeno – kratko je poručio Ljubinko, a na njegove reči se nadovezao Bošković:
– Adem je prihvatio, igraće za Srbiju!
Na Drulovićevom spisku za utakmicu sa Ircima našlo se samo dvadeset fudbalera.

– U ovom trenutku sam pozvao najboljih 20, većina njih je bila u timu za mečeve sa Makedonijom i Velsom na kraju kvalifikacija. Nastasić, Mitrović, Jojić i Đuričić su potrebni mladoj reprezentaciji za meč sa Belgijom, iako nema dileme da bi nam dobro došli u Dablinu.

Stručnjak koji se sa omladinskom selekcijom popeo na krov Evrope na prošlogodišnjem EP u Litvaniji, još jednom je ponovio da bi voleo da mu meč u Dablinu ne bude prvi i poslednji na selektorskoj funkciji, kao što je to zamislio FS Srbije, postavivši ga na mesto vršioca dužnosti.

Ilija Petković

Petković: Da pobegnemo od fenomena pevanja himne

Ilija Petković, kojem je poverena funkcija savetnika predsednika Saveza i koordinatora u radu reprezentacije, otkrio je šta očekuje od tima u narednom periodu.
– Moramo da pobegnemo od fenomena pevanja himne i ostalih načina na koji se ispoljava patriotizam. Da odbacimo kvalisanje među sobom, a da su nam rezultati loši, da nas protivnici hvale, a mi da gubimo na svom terenu. „Alarm se pali“, ne bismo smeli da se pretvorimo u tim koji služi kao sparing partner, jer smo propustili dva vezana velika takmičenja – konstavao je Petković i objasnio kakva je njegova uloga u celoj priči.
– Tu sam da iskustvom vratim Drulovića ako prebrzo uđe u krivinu.

Exit mobile version