Adem iz slobodnjaka izazvao Napoli (VIDEO)

Opet Inter na vrhu Serije A. Makar na jednu noć. I opet zahvaljujući minimalcu. Osmi put u sezoni Nerazuri su slavili 1:0. Ovoga puta zbog – Adema Ljajića.

Reprezentativac Srbije izdigao se iznad proseka ne preterano interesantne utakmice sa Đenovom i u 59. minutu „kiflom“ iz slobodnog udarca nahranio navijače željne uspeha. Ruku na srce, svestranu pomoć imao je u liku golmana Matije Perina, koji je slabo reagova, pa je jedan od retkih trenutaka dekoncentracije novajlija iz Rome iskoristio za prvenac na stadionu Đuzepe Meaca i potvrdu da je od svih igrača Intera uprao on u poslednje vreme u najboljoj formi.

Protiv Frozinonea je bio dvostruki asistent, protiv Napolija najbolji pojedinac uprkos porazu, čak i strelac, a večeras čovek odluke. Još konkretnije, na poslednjih šest mečeva ekipe Roberta Mančinija „napravio“ je pet golova (dva dao, tri namestio) i tako omogućio klubu iz Milana da, makar do nedelje popodne i Napolijevog gostovanja u Bolonji gleda rivale sa čela tabele.

 Inter je ostavio utisak boljeg tima, ali je u prvom poluvrmenu stvorio tek dve šanse. Prvu je sam sebi kreirao Ljajić, a drugu pred odlazak na odmor propustio Rodrigo Palasio. U drugom je bio za nijansu ofanzivniji i kad je stigao gol pitanje pobednika je praktično bilo rešeno, jer su gosti delovali bezopasno.

Stevan Jovetić je igrao 75. minuta, ali se onda požalio na umor i mesto na terenu prepustio Ivanu Perišiću. Na suprotnoj strani, bivši vezista Crvene zvezde Darko Lazovićbio je starter i igrao je 60 minuta za Đenovu, ali s obzirom da taj tim još ne zna za pobedu u gostima nije mu zameriti što se utopio u sivilo tima Đan Pjera Gasperinija.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO