Abdurahmanović: 110 penzionera će dobiti besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u banjama

penzioneri

 

Novi Pazar – Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) objavio je danas oglas kojim poziva penzionere da se jave za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja.

Direktor novopazarske filijale fonda PIO Mirsad Abdurahmanović, izjavio je da je konkurs otvoren do 31. marta, a pravo da konkurišu imaju svi penzioneri čije su penzije niže od 23.571 dinara.
abdurahmanovic-pio


“Uslovi su i da nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina, a za poljoprivrednike i najmanje deset godina “poljoprivrednog” staža osiguranja”, rekao je Abdurahmanović.

On dodaje i da će sa teritorije koju pokriva ova filijala na rehabilitaciju, tokom leta, otići 110 starosnih, invalidskih i porodičnih penzionera svih kategorija i to iz Novog Pazara 75, 20 iz Sjenice i 15 iz Tutina.

Zainteresovani moraju, uz prijavu, priložiti i penzijski ček za januar ili februar 2013. godine, dokaz o visini penzije ostvarene međunarodnim ugovorima, fotokopiju lične karte i postojeću medicinsku dokumentaciju.

Besplatan boravak u banjama uključuje i lekarski pregled, terapiju, kao i troškove prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO