Eskaliralo nezadovoljstvo u Sjenici, lokalna vlast u mnogim problemima

ESKALACIJA NEZADOVOLJSTVA U SJENICI. LOKALNA VLAST U BROJIM PROBLEMIMA. PLATE RADNIKA OTIŠLE NA DUGOVE, POKUŠANA I SMENA NAČELNIKA OPŠTINSKE UPRAVE. INTERVENISALA POLICIJA

U zgradi opštine Sjenica danas je intervenisala I tamošnja policija, jer je pokušano da načelnik tamošnje opštinske uprave Nusret Nuhović bude smenjen. Odluku o njegovom razrešenju donela je novouspostavljena vlast u Sjenici, dok predsednik opštine Munib Mujagić sa druge strane kaže da je sve doneto po zakonu. Angažovano je I privatno obezbeđenje, zbog kojih se radnici ne osećaju sigurno.

Načelnika opštinske uprave Nusreta Nuhovića, dočekalo je jutros rešenje o razrešenju, ali I policija. Nuhović rešenje nije primio, a privatno obebeđenje pokušalo je da mu uruči ponovo. Nuhović smatra da je smenjen nelegalno, ted a njegov mandate prestaje u novembru sldeće godine, dok sa druge strane predsednik opštine Munib Mujagić kaže da je sve urađeno po zakonu.

Zbog angažovanja privatnog obezbeđenja radnici ne osećaju sigurno.

Radnici opštinske uprave Sjenica pobunili su se danas zbog odluke da se novac od njihove zarade preusmeri na isplaćivanje duga za struju. Radnici hoće svoje zarade, a predsednik Opštine Munib Mujagić izneo je tešku finansijsku situaciju kao argument za njegovu odluku.

Na sastanku u skupštinskoj Sali došlo do rasprave između predsednika opštine Muniba Mujagića i zaposlenih radnika, koji su se pobunili zbog preusmeravanja novca od transfera koji je namenjen za njihove plate na dugove za struju. Mujagić je ovu odluku opravdao iznoseći radncima tešku finansijsku situaciju, te da nije bilo drugog rešenja.
Radnici nisu bili zadovoljni odlukom da se novac od plate preusmeri na dugove koji im kako kažu ne pripadaju.

Načelnik opštinske uprave Sjenica Nusret Nuhović predočio je načine kako bi se mogle isplaćivati zarade, te opštužio Mujagića da je kriv za neisplaćivanje plata, jer mnogi od njih žive upravo samo od tih primanja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO