Kiril Georgijev predvodi ŠK Ina Dizajn Novi Pazar

Šahovski klub Ina Dizajn Novi Pazar će 30. i 31. avgusta biti domaćin prvog dela takmičenja u Drugoj ligi centralne Srbije Zapad – Zona 2.

“Zadovoljni smo zbog organizacije Druge, ali i Prve lige Centralne Srbije. Zahvalni smo našem generalnom sponzoru. Imamo odličnu saradnju sa Šahovskim savezom Srbije, gradskim sportskim institucijama i dijasporom. Priredićemo još mnogo jakih turnira u predstojećem periodu”, rekao je predsednik pazarskog kluba Halit Husović.

Osim Novopazaraca, u Hotelu Atlas nadmetaće se još užička Sloboda, Smederevski šah klub, Ražanj, Prva petoletka iz Trstenika i Trepča iz Kosovske Mitrovice.

“Mislim da imamo realne šanse da i ove godine uđemo u viši rang. Zadovoljstvo je što će na našoj prvoj tabli igrati slavni Kiril Georgijev. Organizovali smo školska takmičenja u prvoj polovini godine, koja su okupila oko 1.000 dečaka i devojčica. Potencijala ima”, ocenio je prvotimac Novopazaraca Andrej Šekularac.

Osim Šekularca i bugarskog velemajstora Georgijeva, jednog od najboljih svetskih šahista devedesetih i u prvoj deceniji 20. veka, Inu Dizajn Novi Pazar će ove sezone predstavljati još intermajstori Nikola Nikolovski i Mladen Milenković, FIDE majstori Efim Muratović i kapiten Sulejman Suljović, kao i Emir Turković.

Prvo kolo u Hotelu Atlas startuje u petak od 16 časova.

“Drago mi je što ćemo biti u epicentru šahovskih dešavanja. Klub je oformio kvalitetan sastav i rukovodsto. Odlično rade. Nastavićemo da budemo dobri domaćini i da podržavamo pazarski sport”, naveo je generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

M. Minić

The post Kiril Georgijev predvodi ŠK Ina Dizajn Novi Pazar appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Kiril Georgijev predvodi ŠK Ina Dizajn Novi Pazar appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO