Uspori, jedna sekunda menja život

Uspori, jedna sekunda menja život – naziv je tribine koju je u saradnji sa, voditeljkom TV Pink Deom Đurđević, organizovao  Savet za bezbednost sabraćaja Grada Novog Pazara. Deinu potresnu ispovest, ali i savete o značaju bezbednosti saobraćaja čulo je danas više stotina novopazarskih srednjoškolaca.

7. februara 2019. godine jedna sekunda je Dei Đurđević promenila život. Potresnu životnu ispovest žene borca, koja je nadljudskim naporima i uz stručnost lekara, kao jedna u milion, preživela posle teškog udesa, čulo je nekoliko stotina pešaka i budućih vozača u Novom Pazaru.

”Ja sebe zaista smatram pobednikom, ali bih volela da svako od nas u ovoj sali bude pobednik i da bude jedan u milion po nekom drugom dostignuću, a ne po preživljavanju velike saobraćajne nesreće”, rekla je Dea u Novom Pazaru.

Načelnica Odeljenja saobraćanje policije Irma Kolašinac, podsetila je na statističke podatke o saobraćajnim nezgodama u Novom Pazaru i mladima poručila: ”Um na drum. Trebate nam živi i zdravi”.

Predsednik Gradskog saveta za bezbednost saobraćaja, Mirsad Jusufović je na tribini rekao da će podržati peticiju građana o postavljanju usporivača brzine u Selakovcu, ali da je, kako je istakao, bez obzira na sve aktivnosti nadležnih službi, za bezbednost saobraćaja potreban doprinos svakog pojedinca.

Iz Gradskog saveta najavljuju još edukativnih tribina o bezbednosti u saobraćaju. Prema rečima člana pomenutog saveta, Safeta Redžepovića, sledeća tribina će nositi naziv ”Na matursko bez vozila”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO