Naslovna Featured Istaknuto 800 OSOBA POD NADZOROM U PAZARU I TUTINU!

800 OSOBA POD NADZOROM U PAZARU I TUTINU!

Na području grada Novog Pazara i opštine Tutin pod mjere epidemiološkog nadzora u trajanju od 14 do 28 dana, danas je stavljeno 85 osoba (81 u Novom Pazaru i 4 u Tutinu).

U Novom Pazaru i Tutinu pod pojačanim epidemiološkim nadzorom oko 800 ljudi. 

Po riječima direktora Zavoda za javno zdravlje dr Šefadila Spahića, na području ove dvije lokalne zajednice, pod pojačanim epidemiološkim nadzorom nalazi se ukupno 795 osoba (501 u Novom Pazaru i 294 u Tutnu).

-I dalje nemamo oboljelih od korona virusa. Danas smo u nadležnu laboratoriju poslali još dva uzorka. Prethodnih dana smo dobili rezultate za 7 sumnjivih pacijenata i svi su bili negativni – ističe dr Spahić.

Ljudi koji se nalaze u izolaciji, u ovaj kraj su stigli iz inostranstva gdje žive i rade ili su bili na godišnjem odmoru.

Danas je predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić, sa konferencije za novinare, uputio posebnu poruku „ljudima iz sandžačke dijaspore, da ostanu na mjestima gdje su se zadesili“, jer im je to ljudska i vjerska obaveza. Zukorlić je ocjenio da „prenijeti virus namjerno ili nenamjerno je veliki zločin“. Poručio im je da budu u samoizolaciji, da sebi ne dopuste neodgovornost, a oni koji su ušli u zemlju da se pridržavaju svih propisanih mjera.

Izvor: Danas

Exit mobile version