Goran Perišić, taksista iz Rudog koji je Sanjina Sefića u utorak ujutro prevezao preko granice između BiH i Srbije, prijavio se policiji, saznaje Klix.ba. Perišić je sam došao u Policijsku stanicu Rudo nakon što je saznao ko je mladić kojeg je prevezao jabio je portal klix.ba.

Taksista koji je Sanjina Sefića prevezao preko granice prijavio se policiji
Granični prijelaz Uvac

Kako je za portal KLix.ba kazala glasnogovornica Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo Danka Tešić, danas se u policijsku stanicu prijavila osoba koja je preko Graničnog prijelaza Uvac prevezla Sanjina Sefića, 25-godišnjaka koji je u ponedjeljak navečer u Sarajevu izazvao saobraćajnu nesreću usmrtivši dvije djevojke.

“Riječ je o taksisti iz Rudog koji je prilikom iskaza u policiji kazao da mu nije bilo poznato o kome je riječ, odnosno nije znao da je Sefić osoba koja je nakon nesreće pobjegla s mjesta događaja. O svemu navedenom smo obavijestili Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), MUP Republike Srpske i druge policijske organe te nastavljamo dalje istražne radnje na ovom slučaju”, kazala je Tešić.

Kako saznajemo, Sefić je Perišića zaustavio u Rudom te ga pitao može li ga odvesti do graničnog prijelaza Uvac, za što mu je platio. Perišić je pristao i odvezao ga nekoliko kilometara preko graničnog prijelaza ne znajući o kome je riječ.

Još uvijek nije poznato kako je Sefić iz Sarajeva stigao do Rudog.

Kako saznaje Klix.ba, za Sefićev prelazak preko granice sa ličnom kartom izdatom u BiH kriv je ljudski faktor, odnosno službenici Granične policije BiH, s obzirom da su bili obaviješteni da se za ovom osobom traga.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO