Nihat Biševac organizovao je danas prijem za učenike bratskih Ekonomsko- trgovinskih škola iz Novog Pazara i Sarajeva

Novi Pazar – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac organizovao je danas prijem za učenike bratskih Ekonomsko- trgovinskih škola iz ovog grada i Sarajeva.

Od subote 16 učenika iz Sarajeva boravi u Novom Pazaru kod svojih vršnjaka, nakon prošlogodišnjeg bratimljenja ove dve škole.
Biševac je ocenio da se kroz ovakvu vrstu druženja učenika grad promoviše i stiče nove prijatelje.
“Ovo je dobra prilika i za razmenu znanja, koja može doprineti ne samo boljoj saradnji, već i poboljšanju nastavnih programa. Novi Pazar je već pobratim sa sarajevskom opštinom Stari grad, tako da je dobro i da se mladi medjusobno upoznaju i druže”, rekao je Biševac.
Direktor Ekonomsko- trgovinske škole u Novom Pazaru Sead Ljajić rekao je da se ovakvi projekti ne bi mogli organizovati bez podrške grada, a da će oni to opravdati dugogodišnjim prijateljstvom sa školom u Sarajevu.
“Mi imamo i bratske škole u Turskoj i Nemačkoj, a nameravamo da ih sve medjusobno uvežemo i da svake četvrtve godine po jedna škola bude domaćin medjunarodnog okupljanja mladih ljudi iz četiri države”, rekao je Ljajić.
Direktorka Srednje ekonomske škole iz Sarajeva Jadranka Kolar veruje da će se saradnja uspešno nastaviti na obostrano zadovoljstvo.
“Hvala vam na toplom dočeku i prijemu. Nadam se da ćemo jedni od drugih mnogo naučiti i to i primeniti u nastavi”, rekla je Kolarova.
Učenici su u subotu zajedno obišli Beograd, juče su bili na Zlatiboru, danas obilaze znamenitosti Novog Pazara, dok će u utorak posetiti Kopaonik.
Uzvratna poseta novoparskih učenika Sarajevu biće organizovana u aprilu naredne godine.
A.Bajrović/radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO