Naslovna KOLUMNA KOLUMNA : Esad Rahić Godine koje su pojeli skakavci

KOLUMNA : Esad Rahić Godine koje su pojeli skakavci

Ovi izbori su historijska prekretnica u političkom razvoju Sandžaka. Oni moraju da pokažu i označe jasnije nego ikada do sada granicu između političke prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Ono što 24. aprila posijemo, dugo ćemo iza toga žnjeti, a pozitivne ili negativne posljedice svoje glasačke odluke biće presudne po budućnost cijelog našeg naroda i cijelog sandžačkog područja.

Ovo nisu obični izbori. Ovo je svojevrstan referendum i izbor između sigurne i perspektivne i nesigurne i neizvjesne budućnosti. Ovo su izbori između trezvenih i realnih i bajkovitih i politički neostvarivih obećanja. Već 24. aprila morate odlučiti hoćete li glasati za sandžaćku braću Grim, koji vam nude političke bajke i političku fantastiku i realne i ostvarive vizije najznačajnijeg sandžačkog političara u poslednjih sto godina gospodina Rasima Ljajića.

Gospodin Ljajić je drugi političar po političkoj težini i značaju u Republici Srbiji. Kako na listima, tako i u stvarnosti, gospodin Ljajić je trenutno najznačajniji političar u Republici Srbiji, odmah iza gospodina Aleksandra Vučića. Ali kao i uvijek najteže je biti propovjednik u svome mjestu. Najteže je svoje ljude ubijediti u vlastite vrijednosti i kvalitete, iako su one više nego očigledne. Ali ipak, ovaj put, glasači će 24. aprila reći odlučno ne političkim iluzionistima koji su ovom narodu obećanjima u koja ni sami ne vjeruju potrošili bespovratno 25 proteklih godina i jasno politički da lideru i stranci koji govore jezikom istine i sigurne i realne sadašnjosti i budućnosti. Nama ne trebaju politička braća Grim i Domanovićeve vođe.

Nama treba intelektualno i politički zrela i formirana ličnost kakav je gospodin Ljajić koji će nas čvrsto i racionalno trasiranim političkim putem dovesti do ljepše i prosperitetnije budućnosti. Ja sam siguran da će 24. aprila definitivno pobijediti istina, a konačno izgubiti laž.

Esad Rahić

Exit mobile version