SPORTSKA KOLUMNA: Novi trener, stare muke!

RUBRIKA OKO SOKOLOVO

Velka očekivanja i mali učinak,tako bi se najkraće mogla opisati ekskurzija novopazarskih fudbalera do beogradske Banjice. Plavi su delovali neorganizovano i bezidejno,baš onako kako su igrali tokom čitavog dela sezone. Jedna šansa,stvorena za 90 minuta igre,je isuviše malo za ambicije prvoligaša iz Novog Pazara.

Nažalost,utakmica na stadionu Rada,pokazala je da je Pazar kilometrima udaljen od ostvarenja cilja,plasmana medju devet prvoplasiranih ekipa. Jednostavno, u ovom trenutku,po kvalitetu ekipe,Plavi i ne zaslužuju da se nađu u Play offu. Po prikazanoj igri,plašim se da je ovaj tim jedan od glavnih kandidata za ispadanje iz Super lige. Zato bi već sada bilo pametno redefinisati početni cilj i otvoreno reći da će biti uspeh ako se sačuva goli superligaški život,makar Pazar bio i 14.na tabeli. Ovaj tim više i ne može. Pokazale su to i pripremne utakmice,a naročito subotnja utakmica sa Radom. Čini se da Pazarci odavno nisu imali boljeg trenera i losiji tim. Poražavajuce je kako je taj tim delovao na otvaranju sezone. Defanzivni deo tima funkcionisao je tako kao da su se okupili na sam dan utakmice. Teško je odrediti da li je slabiji stoperski ili bekovski par. Desni bek je celo vreme bio “odsutan”,kao da je tim igrao sa igračm manje,a kada bi i loptu imao u nogama,to bi bila već opasnost za pazarski nego protivnicki gol. Osim toga,jedan je od krivaca za primljeni gol.

Levi bek je posebna prič,ni on sam ne zna “da li je pošo ili je došo”. Jedini kvalitet mu je dugo izbacivanje lopte iz auta,ali fudbalska igra je mnogo kompleksnija od ” bacanja kamena sa ramena”. Za tu sportsku disciplinu, mnogo je prikladnija livada u Delimeđu za vreme majskog vašra,nego fudbalski stadion.
Štoperski tandem igra kao i u prvom delu sezone,nesigurno i sa puno greška,sa slabim kretanjem i postavljanjem.

Nema puno razloga za optimizam i kad se analiziraju srednji i napadački red. Šarac je igrao desetak minuta,Micevski neprimetan, Radivojević neprecizan i dezorjentisan,Ubiparip odsecen.

Sve u svemu,ova ekipa ne uliva optimizam. Predstoje teški dani za pazarskog Superligasa. Utakmica sa Borcem mogla bi biti od presudnog znacaja.

A.B.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO