Naslovna Featured Istaknuto 43 miliona dinara za infrastrukturne projekte u Sandžačkim opštinama od Ministarstva privrede!

43 miliona dinara za infrastrukturne projekte u Sandžačkim opštinama od Ministarstva privrede!

Novi Pazar – Ministarstvo privrede izdvojilo je blizu 43 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije ili realizaciju infrastrukturnih projekata u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Raški, saznaje radio Sto plus
U okviru programa “Gradimo zajedno” Novom Pazaru je odobreno preko 28,3 miliona za rehabilitaciju lokalnih puteva i gradskih saobraćajnica, dok je Tutin dobio 2,5 miliona dinara za sanaciju mašinskih instalacija grejanja u osnovnoj školi u Delimeđu.
Prema pravilima programa, Ministarstvo privrede i lokalne samouprave će u realizaciji ovih projekata učestvovati sa po 50 odsto sredstava, dok će gradovi imati obavezu i da plate porez na dodatu vrednost.

U sklopu programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja Ministarstvo privrede dodelilo je bespovratna sredstva za izradu dokumentacije neophodne za realizaciju projekata u Sjenici, Tutinu i Raški.

Opština Tutin je dobila 5,1 milion dinara za izradu dokumentacije neophodne za rekonstrukciju Pešterskog vodovoda, Sjenica blizu 3,5 miliona za komunalnu infrastrukturu u Ski-centru “Žari”, a Raška 3,4 miliona za rekonstrukciju i dogradnju kanalizacione mreže za turistički kompleks “Suvo Rudište” na Kopaoniku.

Radio sto plus

Exit mobile version