Mahmutović u Kraljevu o značaju aerodroma u Lađevcima

Novi Pazar – Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović dobio je uveravanja od ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović da će do leta ove godine početi sa korišćenjem, odnosno da će sa aerodroma Lađevci u Kraljevu krenuti prvi letovi, što je prema Mahumutovićevim rečima za grad Novi Pazar i njegove stanovnike od velikog značaja.

Mahmutović je u Kraljevu prisustvovao sednici saveta Raškog okruga na kome su razmatrani kapitalni projekti od velikog značaja za ovo područje.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović i njegov zamenik Nebojša Ravić prisustvovali su drugoj sednici saveta Raškog upravnog okruga koja je održana u Kraljevu. Sednici su prisustvovali poslanici i gradonačelnici , te predsednici opština sa područja okruga, kao i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je u Kraljevu otvorila sporstku halu i obišla civilni deo aerodroma Morava u Lađevcima.

Aerodrom je obišao i gradonačelnik Mahmutović koji je u izjavi za Regionalnu Televiziju istakao da je od Mihajlovićeve dobio uveravanja da će do leta ove godine početi sa korišćenjem , te da će sa aerodroma Lađevci krenuti prvi letovi, što je prema Mahumutovićevim rečima za grad Novi Pazar od velikog značaja. Prve civilne letove sa aerodroma Lađevci , podseća Mahmutović , pre dva dana najavili su i potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić i ambasador Ujedinjenih Arapskih emirata koji je prilikom sastanka u Novom Pazaru rekao da će ukoliko bude bilo potrebe i Arapski Emirati učestvovati u sufinansiranju završetka aerodroma.

Tokom sastanka u Kraljevu akcenat je stavljen na postojeće probleme ali i na projekte čija realizacija je neophodna, kakav je izgradnja koridora 11. Najavljeno je da će ovakvi sastanci, kojima će prisustovati predstavnici okruga ubuduće biti češće održavani, a sve u cilju kaviletnije i brže realizacije projekata i rešavanja problema.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO