Naslovna Featured Istaknuto 270 metara nove vodovodne mreže u naselju Jermiše

270 metara nove vodovodne mreže u naselju Jermiše

U naselju Jermiše u ulicama Kragujevačka i Mitrovačka izvode se radovi i rekonstrukcija vodovodne mreže. Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Hanefije Brničanina ovde se nalazi čvor i linija koja razdvaja prvu i drugu visinsku zonu.

Cevovod koji je bio tranzitni za Kragujevačku i Mitrovačku ulicu biće u potpunosti rekonstruisan. Azbestne cevi biće zamenjene novim kako bi se poboljšalo vodosnabdevanje u ovom naselju.

„Radi se o dužini oko 270 metara i umesto tog azbestnog cementnog cevovoda uradićemo novi od polietilena i sve priključe, sekundarnu mrežu. Tako da ćemo ukinuti sve stare instalacije koje su bile i na taj način obezbediti uslove za duže funkcionisanje asvaltirane površine koja će se ovde uraditi“, kazao je Brničanin.

Pored ovog gradilišta uporedo se izvode radovi i u ulici Vojkovačkoj kao i drugim ulicama kazao je direktor javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacoija“ Hanefija Brničanin.

„Pored Vojkovačke ulice završavamo radove u ulici Dese Milovanović. Takođe su u toku radovi na izgradnju vodovodne mreže u kraku 7 u ulici Ruđera Boškovića“, dodao je Brničanin.

On je istakao da vododna mreža koja s nalazi u naselju Jermiše predstavalja veza između prve i druge visinske zone i jako je bitan čvor i linija. A na ovaj način, kako je rekao, odvojiće se priključak prve i druge visinske zone.

A. Ademović

Exit mobile version