Govoreći o saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila pre neki dan u novopazarskom naselju Selakovc, u kojoj je teško povređena dvadesetsedmogodišnja žena i njeno dete, narodni poslanik SDP-a Dr Muamer Bačevac zatražio je od direktora JP Putevi Srbije da što prije omoguće da se postave usporivači brzine (ležeći policajci) na ovim problematičnim deonicama državnog puta koji prolazi kroz sami grad.


“Ukoliko je to baš toliki problem, onda postavljam pitanje direktoru JK Putevi Srbije, zašto se na ovim problematičnim lokacijama ne postave kamere koje beleže brzinu kretanaj vozila? , pitao je Bačevac.


On je naglasio da lokalna samouprava nema ingerencije da na državnim putevima postavlja ležeće policajce i to označio kao veliki nedostatak u pravnom sistemu naše države.
“Takodje apelujem na ministra Unurrašnjih poslova gospodina Stefanovica do hitno ojača saobračajno odeljenje policije u NP i iznanađe načina za upošljavanje još saobraćajnih policajaca, jer je evidentno da nema dovoljno saobraćajaca u gradu, a čini mi se ni na teritoriji cijele države “, rekao je poslanik SDP-a.


Podsećamo da je Savete za bezbednost saobraćaja Grada Novog Pazara takodje apelovao na republičke institucije, koje su nadležne za puteve drugog reda, da dozvole regulaciju saobraćaja, naročito u zoni škola. Grad Novi Pazar ima sedam osnovnih škola koje su u neposrednoj blizini državnih puteva.


“Bezbednost pešaka posebno djece koja svakodnevno idu u škole mora nam biti na prvom mjestu pa stoga tražim od nadležnih u ovom slučaju prije svih JP Puteva Srbije i saobraćajne policije da što prije pristupe riješavanju ovog problema” naglasio je Bačevac.