Novi Pazar – Kako je objavljeno na facebook stranici Ekskluzivno Novi Pazar bivši direktor JKP Gradska Čistoća Hivzo Škrijelj zauzeo je gradsko zemljište koje se nalazi na ulazu u hiruški blok novopazarskog zdravstvenog centra i na njemu izgradio terasu čime je spriječio mogućnost proširenja ulaza u Bolnicu a time ugrozio živote ljudi koji se hitno povrijeđeni ili ranjeni prevoze na hiruško odjeljenje.

Fejsbuk objava na stranici EKSKLUZIVNO NOVI PAZAR je digla buru na društvenim mrežama oko nelegalne gradnje u Novom Pazaru.

Naime, na njihovoj vijesti je kao najveći neprijatelj URBICIDA u gradu, Hivzo Škrijelj, jer je putem komentara na više portala napadao lokalnu vlast kao glavne krivce svih tih stvari što se rade navodno na svakom koraku bez dozvole. Medjutim, nakon svega toga, ispostavilo se da je baš Škrijelj na lokaciji blizu Opšte bolnice Novi Pazar bez ikakve dozvole zauzeo gradsko gradjevinsko zemljište i proširio svoj lokal za skoro neverovatni 100 kvadrata.

Objavu sa FB stranice EKSKLUZIVNO NOVI PAZAR Vam prenosimo u celosti:

Ko o čemu, Hivzo hadžija zvani BEŠ VAKAT o poštenju!

Hivzo Škrijelj ne preza od divlje gradnje i zauzeća javne površine u neposrednoj blizini Bolnice.
Prostor koji bi trebao koristiti za proširenje ulaza u bolnički kompleks zauzeo je nelegalnim proširenjem svoje terase.

Na društvenim mrežama pokušava da sebe predstavi kao osobu koja se bori protiv urbicita kako kaže u jednom od komentara , a u praksi ne preza da zauzme prostor koji bi trebalo da koriste pacijenti bolnice u Novom Pazaru.

Originalnu objavu možete pogledati na linku ispod: