Novi Pazar, Tutin  i Sjenica, organizovali su prijem i radni sastanak sa privrednicima, kao i zabavu povodom Dana Sandžaka u Nemačkoj.

Celodnevno okupljanje dijaspore  otvoreno  je 7. privrednim forumom, na kojem su pored gradonačelnika Novog Pazara, Nihata Biševca, Sjenice Hazba Mujovića i Tutina Kenana Hota, učestvovali  privrednici iz ovog dela Evrope.

Sa predstavnicima velikih  kompanija, gostima iz različitih sfera društvenog i privrednig života regije,  razgovarali su i pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Nihad Hasanović, pomoćnik predsednika opštine Tutin, Esad Holić,  predsednik Skupštine opštine Sjenica, Muhedin Fijuljanin, predsednik Skupštine  opštine Rožaje, Almir Avdić, narodni poslanik, Muamer Bačevac, predsednik Kancelarije za dijasporu  Muzafer Dragolovčanin, direktor agencije SEDA, Samir Kačapor, njihovi saradnici i direktori javnih preduzeća i ustanova.

Nakon foruma, usledio je zabavni deo programa na kojem su nastupili Elma Sinanović, Haris Skarep, Šeki Bihorac, Semčo Murić i Haris Šehović.  Više od 1000 gostiju u restoranu La Rose u Duisburgu,  proslavilo je Dan Sandžaka.