Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je na predizbornom skupu u Prištini da zna zbog čega se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić plaši njegove pobjede na izborima u nedjelju.

Kandidat za premijera Ramuš Haradinaj u četvrtak uvečer se, noseći tradicionalnu albansku kapu, keče, na glavi, obratio simpatizerima stranke, koji su bili također sa prepoznatljivim bijelim kapicama, na glavnom mitingu u prištinskoj dvorani “1. oktobar”, piše Ljajmi.

Vučiću nije samo do takse kada kaže da je sve propalo ako na ovim izborima pobijedi Haradinaj. Vidio je da ne samo da smo pojačali taksu, nego smo ojačali pravnu državu i vladavinu zakona, sada imamo vlast i na sjeveru, gdje policajci više ne odlaze helikopterom, nego putem, onako kako treba”, kazao je lider Alijanse za budućnost Kosova, prenosi Kosovo onlajn.

Haradinaj se svojim pristalicama u prištinskoj dvorani “1. oktobar” obratio sa tradicionalnom albanskom kapom, plisom, na glavi.

“Hoću da vas podsjetim da je nekada bilo opasno izaći van kuće sa ovom kapom na glavi, jer ovdje ima onih koji znaju da se nije smjelo izaći sa plisom na glavi”, rekao je Haradinaj.

On je objasnio zašto treba glasati za njegovu stranku.

“Ako želimo da budemo sigurni u zakon i red, reći ću vam da smo tokom protekle godine ojačali policiju, koja je najjača i najbolja u regionu i nagrađena je platama. Pored toga, u regionu nema boljeg od našeg pravosuđa i tužilaštva, a i njima su plate udvostručene”, istakao je Haradinaj.


(Vijesti.ba / FoNet)