NOVI PAZAR – Više od sto građana protestovalo je danas u centru Novog Pazara zbog policijske torture koju je doživeo Edin Hažović a protest podržala i nana Ernada Bakana čiji slučaj još nije rešen.

Protestanti su nosili parole, pravda za limara, mi vas plaćamo vi nas bijete, stop batinašima, tortura, nismo stoka da nas bijete a među njima i transparent za nedavno poginulog studenta iz Novog Pazara u Beogradu Ernada Bakana.

Oni su se okupili u centru grada kod gradskog sebilja odakle su došli do policijske uprave Novi Pazar gde je pretučeni Hadžović na ulaznim vratim ostavio koru od banane, što je sinonim za njegov slučaj.

Među protestantima su bili i čelnici više nevladinih organizacija iz tog grada kao i porodice ranije zabeleženih slučajeva.

Hadžović je rekao da se na ovome neće stati i pojasnio da mu je polomljen nos samo zato što je pokušao da zaštiti decu koja su te večeri slavila rođendan. Njemu je u bolnici dijagnostikovano da je polomljen nos.

Protest je prošao mirno i bez incidenata a organizovan je putem društvenih mreža. Nikada se u Novom Pazaru nije održao ovakav skup pa ni 90-ih godina kada je na ovim prostorima vladala tortura.

Indeksonline.rs/Sandzakhaber