Plavi sutra počinju takmičenje u Prvoj ligi Srbije. Ekipa Slavka Matića u prvom kolu odmeriće snage sa timom Sindjelića.

Generalni sekretar Fikret Međedović rekao je novinarima na Gradskom stadionu da će se u tom klubu potruditi da budu ozbiljni konkurenti svim rivalima u Prvoj ligi Srbije i da očekuje plasman u gornjoj polovini tabele.

-Iznenađeni šansom koja nam je pružena, iako smo se se spremali za Srpsku ligu, prihvatili smo da igramo Prvu ligu, rekao je Međedović na konferenciji za novinare.

Novi Pazar će u subotu od 17.30, na startu sezone u Prvoj ligi Srbije, gostovati beogradskom Sinđeliću.

Trener Novog Pazara ocenio je da je stvaranje tima dugotrajan proces, da igrači u periodu maksimalnog opterćenja treba da počnu prvenstvo, ali da želi pobedu protiv Sinđelića.

– Zadovoljan sam disciplinom i zalaganjem tokom priprema na Zlataru, a obećavam jedino maksimalno zalaganje. Čestitao bih našim navijačima ekspresni povratak među prvoligaše. Pozivam ih da budu strpljivi i da nas podrže. Grad, navijači i klub zaslužuju najbolje. Trebaju nam pojačanja, ali vremena nema mnogo. To je i draž fudbala, kazao je Matić.

Trener Novog Pazara je istakao da je pripreme na Zlataru prošlo 15 fudbalera poniklih u tom klubu.

– Želim da imam što više fudbalera iz Pazara, a možemo ih dobiti samo iz omladinske škole. Oni sad nisu spremni da podnesu teret prvenstvenih utakmica, ali povremeno će trenirati s nama i niko neće biti zaboravljen. Pratićemo njihov rad, zajedno s trenerima mlađih kategorija i direktorom omladinske škole (Seadom Kolašincem), zaključio je Matić.