Na nedavno održanoj konferenciji za novinare rukovodstvo FK Novi Pazar najavilo je da će u okviru svoje reorganizacije izvršiti i promene kod omladinskog pogona i saradnju sa svi privatnim školama fudbala u Novom Pazaru. Ipak kako stvari stoje, nakon sastanaka sa privatnim školama očigledno je da interes mnogih koji se bave fudbalom u Novom Pazaru nije stvaranje igrača već prodaja trenerki, majica i ostale opreme za treninge kao i ubiranje članiranje od dece.

Iz FK Novi Pazar tim povodom izdali su saopštenje za javnost koje prenosimo u natavku.

Održani su sastanci sa predstavnicima privatnih škola fudbala kojima su ponuđeni više nego korektni uslovi saradnje, čiji je cilj stvaranje novih fudbalera od igrača iz mlađih kategorija, od kojih bi korist imali i matične škole fudbala i FK Novi Pazar.

Imajući u vidu da privatne škole fudbala treniraju na terenima FK Novi Pazar, godinama unazad, potpuno besplatno i bez ikakvih obaveza prema gradu i klubu, smatrali smo da to nije fer, naročito ne prema klubu, koji inače kuburi sa finasijskim problemima.

U okvir reorganizacije predviđeno je i plaćanje termina za treninge privatnih škola koji su simbolični i iznose 300 dinara dok je cena u privatnim balonima višestruko veća. Ovaj simbolični iznos služio bi održavnju istih terena a ne punjenju klupske kase. Naglašavamo da je primarni cilj da deca koja treniraju u našem gradu treba da budu stožer FK Novi Pazar a ne da jačaju klubove iz drugih gradova.

I pored korektne i fer ponude FK Novi Pazar sve škole su se oglušile na ovu odluku i nisu se udostojile da odgovore ni pozitivno ni negativno.

Ovakav odnos smatramo vrlo neodgovornim i neprofesionalnim od strane škola fudbala i plašimo se da je cilj njihovog postojanja samo naplata članarine od dece a ne stvaranje igrača.

Iz tog razloga FK Novi Pazar će do daljenjeg prekinuti saradnju sa svim školama fudbala i zabraniti besplatno treniranje na terenima kluba.

Svakako smo otvoreni za razgovor za sve one koji žele dobro našem klubu i svoj deci koja treniraju fudbal u Novom Pazaru.