Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potvrdila je u izjavi za RTV Novi Pazar da će rekonstrukcija puta Novi Pazar – Tutin početi u septembru i da je rok za završetak radova dvije godine.

“To znači da je izvođač već napravio i uredio gradilišni kamp. Vlada Republike Srbije je novac izdvojila. Turska kompnija Tašjapi će izvoditi  radove”, rekla je u intervjuu za RTV Novi Pazar ministarka Mihajlović.

Projekat je vrijedan 24 miliona eura, a novac je obezbijeđen turskim kreditom. Ministarka Mihajlović kaže da se sada može očekivati i ekonomski razvoj ovog kraja.

“Neki potencijalni investitori bi mogli sada lakše da donesu odluku da ulažu u Tutin”, kazala je ona.

Ministarka očekuje da će poslovi na rekonstrukciji ovog puta biti završeni za godinu ipo dana, i ističe da je to trebalo još mnogo ranije da se dogodi.

“Mislim da se već dugo priča o rekonstrukciji tog puta. Godinama se govori o tome. Bilo je u prethodnom periodu i mnogih obećanja raznih bivših funkcionera i političara, koji suštinski nisu ništa uradili na realizaciji.  Takođe, bilo je i dosta razgovora sa turskom stranom oko finansijkog dela i uslova, koji u jednom trenutku nisu bili najpovoljniji”, objasnila je Mihajlović.

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka građevinanstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović završila je  četvrodnevnu pojsetu istočnom kraku Кoridora 10 ka Bugarskoj, tokom koje je bila smještena u kampu Кoridora Srbije u Beloj Palanci.