Viši sud u Beogradu odlučio je da sasluša direktora policije Vladimira Rebića i donedavnu pomoćnicu ministra unutarnjih poslova Republike srbije Dijanu Hrkalović kao svjedoke na suđenju dvojici policajaca, osumnjičenih za odavanje službene tajne u vezi s njihovim aktivnostima prilikom posjete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u BiH, u srpnju 2015. godine, kada je bio napadnut.

Rebić i Hrkalović će biti pozvani na prijedlog obrane, da svjedoče na suđenju 23. rujna, za kada je odloženo današnje suđenje.

Suđenje je odloženo zbog promjene sudije.

Počelo je inače u svibnju prošle godine, kada je na početku isključena javnost iz razloga “nacionalne sigurnosti i opravdanog interesa u demokratskom društvu”, jer će tijekom postupka biti iznošeni povjerljivi podaci i informacije koje predstavljaju službenu tajnu.

Tako će i direktor policije i Hrkalovićeva biti ispitani bez nazočnosti javnosti. 

U ovom slučaju sudi se policajcima Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću koji se terete za kazneno djelo odavanje službene tajne, a koji su uhićeni 31. prosinca 2016., a 7. veljače su pušteni da se brane sa slobode.

Detalji optužnice još nisu javno priopćeni, a kako prenosi Tanjug druge medije, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za Al Jazeera Balkans 11. listopada naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starješina, bez legitimacija i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11.  srpnja 2015. godine, kada se dogodio napad na srpskog premijera. 

(Vijesti.ba / FENA)