Manifestacija “Stari grad” ove godine bila je spoj ugodnog i korisnog. Brojni građani, ali i gosti koji su došli u Novi Pazar da uživaju dobroj muzici iskoristili su priliku da kupe nešto za sebe po povoljnim cijenama. Građani i gosti tokom Festivala kupovali u četiri označene šoping zone sa radnjama koje su za ovu poriliku snizile cijene robe za sve posjetioce. Trgovci i vlasnici ugostiteljkih objekata kažu da je bio primetan znatno veći broj posjeta i onih koji su kupovali u prodajnim objektima, a sniženja su iskoristili i sami građani jer su na pojedinim mjestima kupovali i do 70% jeftiniju odjeću, obuću i različite proizvode.

Masovnost i ekonomski momenat manifestacije “Stari grad” osjetuili su i ugostitelji na svim lokacijama, posebno oni u pješačkoj zoni, kako tokom dana tako i u večernjim časovima.

” Posjećenost je bila stvarno ogromna, nikada nismo imali ovakvu gužvu. U neku ruku nam je bilo i teško da postignemo sve i uslužimo sve goste. Kada takve zvijezde dolaze u naš grad nama je zadovoljstvo da budemo prisutni ali i da čitavom svijetu i regionu pošaljemo sliku pravog gostoprimstva”, kaže vlasnik restorana u pješačkoj zoni, Elvedin Halković .

Festival “Stari grad” postoji petnaest godina unazad, a od ove godine brojni vlasinici lokala iskoristili su masovnost da podspješe prodaju i usluge u gradu.