Poznati su svi učesnici festivala „Stari grad“, koji se ove godine održava pod sloganom “Uključi se”. Najpre će 27. jula na velikoj pozornici na gradskom šetalištu U Novom Pazaru nastupiti najpoznatija pop pevačica na Balkanu Marija Šerifović, sa svojim gostima, a potom, 28. jula i jedan od najboljih pop sastava, Tropiko bend. Ono što je novina jeste, da će 15. po redu festival „Stari grad“ biti u znaku ne samo dobre muzike već i šopinga.

Odlučili smo da Novi Pazar predstavimo onakvim kakav on zaista jeste. Ovo je grad gostoprimljivih ljudi, ali i grad trgovine. Čitav Novi Pazar biće jedna otvorena šoping zona. Svi trgovci, ali i ugostitelji ponudiće tokom održavanja festivala mnogo niže cene. Neki govore o popustima i do 70 odsto“, kaže direktor festivala „Stari grad“ Aladin Imamović.

Marija Šerifović, koja je 2008. godine dovela najveće muzičko takmičenje na svetu u Srbiju, raduje se dolasku u Novi Pazar.

„Nisam nikada imala koncert u Novom Pazaru. Radujem se tome. Pre nekih pet godina sam u Novom Pazaru poslednji put bila, ali sam samo prošla kroz taj grad. Ja mislim da će biti dobro. Čula sam da je tamo publika vatrena. Dobra emocija, moje pesme… mislim da je to sasvim dovoljno za najluđi provod“, kazala je popularna pevačica za RTV Novi Pazar.

Ona je istakla da je repertoar već spreman i da se ništa ne prepušta slučaju.

„Ja sam festivalsko dete i sve što sadrži u sebi reč festival mene veoma raduje. Sve je manje događaja koji održavaju bilo koju vrstu tradicije. Zato mi je drago da taj festival opstaje“, rekla je Marija ističući da je za poštovanje to što Novi Pazar „čuva“ svoj festival i što on godinama okuplja najbolje muzičare.

Novopazarci očekuju da će među njenim gostima biti i mlada i talentovana Džejla Ramović, uz koju je bio čitav grad tokom takmičenja u popularnom šou programu „Zvezde granda“.

Festival „Stari grad“ prvi put je održan 2004. godine. 

Prva.rs