Danas je bio poslednji radni dan za akcijaše, učesnike Omladinske radne akcije ORA Ribariće 2019. Sve brigade su bile raspoređene na nekoliko lokacija u gradu a gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ih je sa svojim saradnicima obišao, razgovarao sa njima i zahvalio svima što su uzeli učešće u akciji. Istakao je da je lokalna samouprava uvek tu da podrži i pomogne realizaciju ovakvih i sličnih projekata.

“Zadovoljstvo mi je bilo da danas obiđem akcijaše Omladinske radne akcije “ORA Ribariće 2019″. Među njima se oseća pozitivna energija, svi rade vredno i koristim priliku da zahvalim  akcijašima što su se odazvali ovoj akciji a lokalna samouprava je uvek tu da podrži i pomogne ovakve i slične projekte”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Akcijaši brigada iz Beograda i Ohrida danas su čistili na Pazarištu, tačnije kosili su i sklanjali travu i korov na ostacima srednjovekovnog grada Stari Ras, dok su brigade iz Kumanova i Lopara isto to radile na Dojeviću kod škole i vrtića. Na čišćenju Rekreacionog centra radile su brigade SORAS iz Beograda i Novog Pazara.

Mladi i veterani akcijaši zadovoljni su, kažu, organizacijim akcije, gostoprimstvom domaćina i svih građana Novog Pazara. Ističu da im je žao što se akcija bliži kraju i što idu svojim kućama. Stekli su nove prijatelje kako među Novopazarcima tako i među učesnicima Omladinske radne akcije ORA “Ribariće 2019” gde se rodila i poneka nova ljubav. Nadaju se da će se ponovo sresti naredne godine opet u Novom Pazaru jer iz njega idu puni lepih i pozitivnih utisaka.

Sutra im je ostalo da obiđu još nekoliko spomenika kulture, da se malo odmore a u nedelju se vraćaju kući.