I stari put prema Gradini biće očišćen u okviru omladinske radne akcije ORA Ribariće 2019.godine. Veći deo posla danas je obavljen, ali će brigadiri nastaviti da rade i sutra kako bi put bio pristupačan.

Prema rečima veterana, ovim putem se nekada išlo do Gradine na Pazarištu, a njime se kako kažu mnogo lakše i brže dolazilo do tog kulturno-istorijskog spomenika. Iako umorni od prethodne dve akcije brigadiri su i danas uradili veći deo posla na rašćićavanju starog puta prema Rasu. Komandant radilišta Nermin Škrijelj kaže je mnogo posla, te da će se ovde raditi i sutra.

Brigadiri iz različitih zemalja bivše Jugoslavije već četvrti dan su u Novom Pazaru i već su stekli razna prijateljstva. Kažu da je ovo za njih prilika da se međusobno bolje upoznaju, razmene iskustva, zajednički rade na uređenju životne sredine u Novom Pazaru, nauče korisne stvari od starijih, ali i da se dobro zabave.

Pokretanjem Omladinske radne akcije posle više od tri decenije obnavlja se tradicija, čime su zadovoljni I učesnici, ali i bivši akcijaši, koji su i tvorci ove ideje. Brigadiri su prava atrakcija i za građane Novog Pazara.