Istanbul – Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu, bili su gosti večere u Istanbulu, kojoj su prisustvovali predstavnici svih Udruženja (derneka) porijeklom sa Balkana.

Sojlu i Ljajić dočekani su ovacijama više od 400 prisutnih u hotelu Golden Tulip u opštini Bajrampaša.

U svom obraćanju Sojlu je ukazao na napredak i razvoj koji je Turska ostvarila u posljednjih 15 godina, naglašavajući važnost dobrih odnosa sa svim zemljama Balkana.

Sojlu je kazao da će Turska nastaviti sa daljim investicijama na Balkanu jer to doprinosi daljem razvoju regiona.

Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić u svom obraćanju prisutnima je govorio o projektima koje Turska realizuje u Srbiji a posebno u Sandžaku, a koji su dogovoreni prilikom posljednje posjete Predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Novom Pazaru.

Ljajić je pozvao sve privrednike da ulažu u Sandžak i Srbiju i kazao, da su dobri odnosi između dvije zemlje prilika za čvršće povezivanje sa Sandžakom.

Večeri su prisustvovali i predsednici udruženje Bošnjaka iz Istanbula, savjetnik predsjednika Erdogana Sabri Demir, predsjednik opštine Bajrampaša Atila Ajdiner, mnogi narodni poslanici Ak Partije i privrednici porijeklom iz Sandžaka.

indeksonline.rs