Jalija je jedno od mnogobrojnih gradilišta u Novom Pazaru. U delu istoimene ulice, u blizini Carske ćuprije, na zadovoljstvo meštana i svih prolaznika, postavljen je asfalt u dužini od stotinak metara.

Vrelina asfalta na vrelom danu nije smetala prilaznicima, niti meštanima Jalije, koji su, kako kažu, jedva dočekali asfalt. Predhodno je u ovom delu ulice izgrađena komunalna infrastruktura, uređeno primarno i sekundarno korito Raške, pa će sada, postavljanjem asfalta, i ovaj deo grada poprimiti karakteristike urbane sredine.

”Na Jaliji badem drvo raslo – ovo je prva ulica u čaršiji koja je opevana”, kaže stanovnik ove ulice Tihomir Sekulić. ”Srećan sam danas – dodaje – sto metara, sto, ali nema više blata”!

”Ja inače ne živim ovde, ali često prolazim ovom ulicom. Ovo je velika stvar za naš grad i naš narod”, kaže prolaznik Džemail Fetahović.

Ovo je samo jedno od mnogobrojinih gradilišta u najintenzivnijoj građevinskoj sezoni ikada u Novom Pazaru. Pripreme za asfalt obavljaju se u naseljima Potok, Paralovo, Selakovac. Gradi se i u Izbicama, na sportskom centru u Šutenovcu, uređuju se platoi ispred solitera Kula, Kulturnog centra i Žitnog trga; gradilišta su otvorena i u brojnim gradskim ulicama, kako kada je u pitanju putna, tako i komunalna infrastruktura.