Uposlenici Ministarstva odbrane, pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i druge brojne zvanice prisustvovali su sinoć tradicionalnom iftarskom duženju čiji su domaćini bili vojni muftija Hadis ef. Pašalić

Sekretar Ministarstva odbrane BiH Muhamed Smajić i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general-pukovnik Senad Mašović.

Posebno ramazansko ozračje u Domu Oružanih snaga BiH i iftarske trenutke s uposlenicima MO i OS BiH podijelio je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, kao i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, zamjenici načelnika Zajedničkog štaba OS BiH general-majori Ivica Jerkić i Gojko Knežević, te predstavnici Islamske zajednice, bivši ministri odbrane BiH, predstavnici vojno-diplomatskog kora, akademskog i političkog života u BiH, kao i predstavnici NATO štaba u Sarajevu, EUFOR-a i drugih međunarodnih organizacija i institucija u Bosni i Hercegovini.

Kako je saopćeno iz Ministarstva odbrane među gostima iftara bio je i izaslanik reisu-l-uleme, direktor Uprave za vjerske poslove Islamske zajednice u BiH Ismail ef. Smailović, generali OS BiH, pomoćnici ministra odbrane, načelnici uprava u Zajedničkom štabu OS BiH, brojni uposlenici Ministarstva odbrane BiH i pripadnici OS BiH, penzionisani generali Armije RBiH, penzionisani vojni imami, te značajan broj drugih gostiju i zvanica.

Ovaj iftar bio je dvadeseti po redu koji je održan u Domu OS BiH u Sarajevu, što je na svojevrstan način i počeak obilježavanja 20 godina od uspostavljanja i postojanje Vojnog muftijstva MO BiH.

Tim povodom penzionisanim vojnim imamima uručene su zahvalnice Vojnog muftijstva MO BiH.